fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

licentie
Overeenkomst

Een licentieovereenkomst is eigenlijk een soort contract waarin staat wat wel en niet mag met bepaalde dingen die iemand anders heeft bedacht of gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan muziek, teksten, foto’s, software of uitvindingen.

In zo’n overeenkomst staan vaak ook afspraken over geld. Je kunt bijvoorbeeld een eenmalige vergoeding afspreken of een percentage van de opbrengst ontvangen als ze geld verdienen met jouw routine.

Het belangrijkste is dat een licentieovereenkomst ervoor zorgt dat iedereen weet waar hij aan toe is. Degene die de licentie geeft, weet dat zijn creatie beschermd is en dat anderen er niet zomaar mee aan de haal kunnen gaan. En degene die de licentie krijgt, weet wat hij wel en niet mag doen met het intellectuele eigendom van iemand anders.

Dus als je iets hebt gemaakt waar je trots op bent en je wilt dat anderen het ook kunnen gebruiken, dan kan een licentieovereenkomst je helpen om dat op een eerlijke en duidelijke manier te regelen. Het zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van jouw creativiteit, terwijl jij de controle houdt over wat er met jouw werk gebeurt

Licentieovereenkomst - De Dance-Advocaat

Wil je meer weten over de werkwijze en kosten van het scannen van een contract, kijk dan hier. Uiteraard kan ik bovenstaande overeenkomsten ook als op maat gemaakte modelovereenkomst aanleveren. Neem dan contact op om een vrijblijvende offerte te ontvangen.

Ben je op zoek naar een voorbeeldovereenkomst of checklist waarmee je zelf contracten kan beoordelen? Neem dan eens een kijken op Muziekcontracten.nl.