fbpx

specialisaties

Klik op een link voor meer informatie over een bepaald rechtsgebied. De link opent niet in een nieuw venster.
Heb je een vraag of zaak over bovenstaande specialisaties? Misschien staat het antwoord op mijn blog of tussen mijn notities op Facebook.

Lees hier meer over mijn services.

Specialisaties De Dance-Advocaat

Beknopte uitleg per specialisatie:

Auteursrecht is het recht van de maker van bijvoorbeeld een muzikale compositie of de tekst van een liedje.  Hier kijken we dus naar wie de maker is, en wat een werk is.

Naburig recht beschermt de prestaties van uitvoerend kunstenaars en fonogrammenproducenten. Denk aan toneelspelers, zangers en musici.

Merken zijn: “benamingen, tekeningen, afdrukken, stempels, letters, cijfers, vormen van waren of van verpakking en alle andere voor grafische voorstelling vatbare tekens, die dienen om de waren of diensten van een onderneming te onderscheiden.”

De Handelsnaamwet (“HNW“) bepaalt in artikel 1 HNW dat een handelsnaam de naam is waaronder een onderneming wordt gedreven.

Domeinnaamrecht is een interessant onderdeel in de digitale wereld geworden. Een domeinnaam is een uniek adres op Internet, en als gevolg van het groeien van het internet komt er veel bij kijken. 

Plagiaat is als het overnemen van stukken, gedachten of redeneringen van anderen en deze laten doorgaan voor jouw eigen werk.

Vrijheid van meningsuiting is de vrijheid van burgers om (zonder voorafgaande controle door de staat) hun overtuigingen kenbaar te maken.

Onrechtmatige publicaties: Staat je naam of foto ergens op internet en wil je dit verwijderd hebben? Zorg dan dat je snel hier meer over leest op mijn website. Dan gaan we samen beoordelen of je een sterke zaak hebt en of je onrechtmatige publicaties kan voorkomen.

Privacy gaat om de bescherming van bijvoorbeeld persoonsgegevens. Dit kan zijn van het eigen lichaam en van de eigen woning, en de bescherming van familie- en gezinsleven en het recht op vertrouwelijke communicatie.

Tot slot komen we bij het goederenrecht en verbintenissenrecht.