fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Artiesten overeenkomst

Een artiestenovereenkomst is een contractuele overeenkomst tussen een artiest (zoals een muzikant, danser, acteur of andere performer) en een andere partij, zoals een platenmaatschappij, evenementenorganisator of managementbureau. Het doel van een artiestenovereenkomst is om de rechten, plichten en voorwaarden van beide partijen te regelen met betrekking tot de diensten van de artiest.

In een artiestenovereenkomst kunnen verschillende aspecten worden opgenomen, zoals de duur van de overeenkomst, de vergoedingen en betalingsvoorwaarden, de verantwoordelijkheden van beide partijen, intellectuele eigendomsrechten, promotieverplichtingen, annuleringsvoorwaarden en andere relevante clausules.

‘De Dance-Advocaat’ is dé advocaat die gespecialiseerd is in juridische dienstverlening voor de dans- en muziekindustrie. Wij richten ons specifiek op artiesten, producers, DJ’s en andere professionals in de elektronische dansmuziekscene. De diensten van ‘De Dance-Advocaat’ omvatten onder andere het opstellen en beoordelen van artiestenovereenkomsten, advies geven over intellectuele eigendomsrechten, het behandelen van geschillen en het bieden van juridische ondersteuning bij onderhandelingen en contractuele kwesties.

Deze service is bedoeld om artiesten en professionals in de dansmuzieksector te helpen bij het beschermen van hun rechten, het begrijpen van complexe juridische vraagstukken en het zekerstellen van eerlijke contractuele voorwaarden. Door de expertise op het gebied van zowel de entertainmentindustrie als het recht te combineren, kunnen ze artiesten en professionals voorzien van specifieke juridische ondersteuning die aansluit bij de unieke uitdagingen en behoeften van de dansmuziekscene.

ART IS THERE
ARTIST HERE

Hulp nodig bij een overeenkomst?

Wil je meer weten over de werkwijze en kosten van het scannen van een contract, kijk dan hier. Uiteraard kan ik bovenstaande overeenkomsten ook als op maat gemaakte modelovereenkomst aanleveren. Neem dan contact op om een vrijblijvende offerte te ontvangen.

Ben je op zoek naar een voorbeeldovereenkomst of checklist waarmee je zelf contracten kan beoordelen? Neem dan eens een kijken op Muziekcontracten.nl.