fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sander Petit x CreativeMornings Utrecht 30-8-2019

Op vrijdag 30 augustus 2019 ben ik gastspreker bij CreativeMornings in Utrecht. Bij wie? Bij CreativeMornings, een organisatie die wereldwijd ontbijtlezingen organiseert voor de creatieve industrie. Een ontbijtlezing, jij? Ja, ik ja. Ik werd namelijk erg aangetrokken door de oorsprong en uitvoering van de CreativeMornings.

Ontstaan van Creative Mornings

In 2008 is de organisatie gestart vanuit New York met het idee: 1x per maand op vrijdag een inspirerende lezing over de creatieve industrie. Low key, gratis en voor iedereen toegankelijk. Met een intercontinental breakfast werd de creativiteit van de stad gevierd. Dat concept verspreidde zich wereldwijd en zo ontstond een wereldwijd gilde voor de creatieve industrie.

Creative Mornings Manifest

Dat gilde wordt geleid door het manifest van CreativeMornings:

Everyone is creative.

A creative life requires bravery and action, honesty and hard work. We are here to support you, celebrate with you, and encourage you to make the things you love.

We believe in the power of community. We believe in giving a damn. We believe in face-to-face connections, in learning from others, in hugs and high fives.

We bring together people who are driven by passion and purpose, confident that they will inspire one another, and inspire change in neighborhoods and cities around the world.

Everyone is welcome.

Toen ik dit las, dacht ik eerst: dit heb ik weleens gelezen en het zal allemaal wel. Maar toen ik bedacht wat de tekst voor mij betekende, begon mijn lezing zich vorm te geven. Het deed iets met me en dat heeft ervoor gezorgd dat ik nog meer zin heb in 30 augustus 2019.

Rechtvaardigheid

Ik ben een tijd geleden door creative business coach Claudia Mayer gevraagd om te spreken op de CreativeMornings sessie op 30 augustus 2019 bij Tinker Imagineers in Utrecht. Het onderwerp van de sessie is “rechtvaardigheid”.

Rechtvaardigheid is het 81e thema van CreativeMornings en wordt op haar website als volgt omschreven:

Justice can be a path to healing in fractured times.

When we envision moments related to justice, we often think of suits, a gavel hitting the surface of a desk, or people marching in the streets. Change happens when enough people raise their hands to work together.

Author Omid Safi wrote, “Justice is love, embodied. We cannot speak of love without linking it to justice, nor of justice unless it is permeated by love.” Justice is restorative when empathetic and innovative solutions are brought to the forefront.

Through generous listening, we all hold the ability to form moments where people can feel safe, strong, and at ease.

Wel cool toch? Dat er wereldwijd vanuit de creatieve industrie over dit thema wordt gesproken? Ik denk dat ik daar vanuit mijn werk als advocaat en part-time creatieveling een [insert: positief bijvoeglijk naamwoord] invulling aan kan geven.

In de creatieve industrie is rechtvaardigheid iets wat voor een scheiding kan zorgen tussen wat er op papier staat en wat je onderbuikgevoel zegt. Zo kunnen de algemene voorwaarden A zeggen, het contract B en jouw gevoel C. Als beoordelingskader geldt daarbij de wet. Maar ook dan kan het gevoel van onrecht blijven bestaan. De oer-Hollandse “redelijkheid en billijkheid” kan dan nog een vangnet bieden. Maar wanneer is daar sprake van en hoe ziet een rechter dit? En, doet die uitspraak van zo’n rechter dan wel recht aan wat wij op dit moment als maatschappij als rechtvaardig zien? Het is een interessante discussie met een telkens ander antwoord in een steeds veranderend landschap van creativiteit en recht.

Registratie Creative Mornings Utrecht

Via https://creativemornings.com/talks/sander-petit kun je je registreren voor de CreativeMornings x Sander Petit ontbijtsessie!

Ik weet niet hoeveel kaarten / tickets / plekken / gastenlijst / entreebiljetten er beschikbaar zijn, dus better safe, than sorry: registreren!

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SANDER PETIT LL.M

Contact opnemen met Sander Petit - De Dance-Advocaat
Foto: Wouter Wolfkamp (Nortoir)

RECENTE BERICHTEN

minderjarige

Contract met minderjarige artiest

Waar moet je op letten bij contracten met minderjarige artiesten?

Het komt geregeld voor dat een talent snel wordt gespot. Catch ‘em while they’re young, zeggen ze dan weleens. Platenmaatschappijen, uitgevers, managers en boekers zijn er dan soms als de kippen bij om een minderjarige artiest te tekenen. Meestal komen de ouders mee naar de besprekingen, maar soms wordt die stap overgeslagen.

Kun je dan iets tegen de rechtsgeldigheid van het contract doen? En wat als iemand in de tussentijd meerderjarig is geworden?

Lees er hier meer over!

Lees verder »
uitgever failliet

Uitgever failliet, wat nu?

Auteursrechten en faillissement van een uitgever, hoe zit dat precies?

In dit blog nemen we je een klein stukje mee in het faillissementsrecht. Het speelt daarbij een rol op welke manier een muziekwerk is gemaakt of althans, wie de maker is en in welke hoedanigheid hij/zij/hen het werk heeft gemaakt. Maar ook contracten, zoals overdrachten en licenties kunnen een rol spelen.

Lees verder »

SOCIALS