Dancefair 2019 – workshop: Record Deals

Tijdens Dancefair 2019 heb ik 2x een juridische workshop gegeven over platendeals en -contracten. Het panel heette – heel toepasselijk – all you need to know about record deals.

Dancefair Pro

Mijn panel / lezing maakte dit jaar (weer) deel uit van Dancefair Pro. Dit gedeelte van de jaarlijkse muziekconferentie in de Jaarbeurs is met name gericht op artiesten en andere belanghebbenden die hun carrière ook op zakelijk gebied naar het volgende niveau willen tillen en partijen die daar al zijn op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen over uiteenlopende zaken als media, belasting en natuurlijk de juridische wereld achter de muziekindustrie.

Rechten en contracten

Zonder rechten en contracten, geen muziekindustrie. De wet vereist namelijk dat de overdracht en exclusieve licentie van muziekrechten per ondertekend contract moeten worden geregeld. Dat maakt platendeals en -contracten van groot belang.

Pas als je weet wat je rechten zijn, wie er gebruik van gaan maken en welke inkomstenstromen er zijn, dan kun je goede afspraken gaan maken. Tijdens mijn workshop heb ik aanknopingspunten gegeven om een goede deal te kunnen sluiten.

Presentatie

Het was voor mij de eerste keer dat ik een presentatie heb gemaakt met Microsoft Sway. Op veler verzoek deel ik hierbij mijn presentatie.

https://sway.office.com/mM6Jyym8kBJ9AbOt?ref=Link&loc=mysways

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag. Neem gerust even contact op. Als je afbeeldingen of schema’s uit mijn presentatie wil gebruiken, tag mij dan in je bericht!

Dancefair 2020 😉

Ik vond Dancefair 2019 een groot succes en hoop jullie volgend jaar – of eerder – weer te zien!

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
WhatsApp
Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

SANDER PETIT LL.M

Foto: Wouter Wolfkamp (Nortoir)

RECENTE BERICHTEN

film

Een vonnis dat leest als een filmscript: 3 inzichten

Een vonnis dat leest als een filmscript. Niet geheel toevallig gaat deze rechtszaak dan ook om een film. Een grote film zelfs, met Morgan Freeman als hoofdrolspeler! Het vonnis geeft een aardig inkijkje in de totstandkoming van een filmproductie, maar laat ook zien hoe wordt bepaald welke rechter over een internationale zaak mag oordelen. Zeker nu Engeland niet meer tot de EU behoort, is dit interessant.

Lees verder »
ex tunc

Wat betekent het zogenaamd “ex tunc” toetsen van onredelijke bedingen?

De zaak tussen dj Martin Garrix, Spinnin’ Records en MusicAllStars Management is na 5 jaar procederen nog steeds niet klaar. Dat komt omdat de zaak door het gerechtshof moet worden beoordeeld aan de hand van de feiten en omstandigheden die golden op het moment van het aangaan van de overeenkomsten tussen partijen. Dingen die daarna zijn gebeurd, mogen kort gezegd niet worden meegenomen in die beoordeling. In dit artikel leg ik je uit hoe dat precies zit.

Lees verder »

SOCIALS