fbpx
Search
Close this search box.

Dancefair 2019 – workshop: Record Deals

Tijdens Dancefair 2019 heb ik 2x een juridische workshop gegeven over platendeals en -contracten. Het panel heette – heel toepasselijk – all you need to know about record deals.

Dancefair Pro

Mijn panel / lezing maakte dit jaar (weer) deel uit van Dancefair Pro. Dit gedeelte van de jaarlijkse muziekconferentie in de Jaarbeurs is met name gericht op artiesten en andere belanghebbenden die hun carrière ook op zakelijk gebied naar het volgende niveau willen tillen en partijen die daar al zijn op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen over uiteenlopende zaken als media, belasting en natuurlijk de juridische wereld achter de muziekindustrie.

Rechten en contracten

Zonder rechten en contracten, geen muziekindustrie. De wet vereist namelijk dat de overdracht en exclusieve licentie van muziekrechten per ondertekend contract moeten worden geregeld. Dat maakt platendeals en -contracten van groot belang.

Pas als je weet wat je rechten zijn, wie er gebruik van gaan maken en welke inkomstenstromen er zijn, dan kun je goede afspraken gaan maken. Tijdens mijn workshop heb ik aanknopingspunten gegeven om een goede deal te kunnen sluiten.

Presentatie

Het was voor mij de eerste keer dat ik een presentatie heb gemaakt met Microsoft Sway. Op veler verzoek deel ik hierbij mijn presentatie.

https://sway.office.com/mM6Jyym8kBJ9AbOt?ref=Link&loc=mysways

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag. Neem gerust even contact op. Als je afbeeldingen of schema’s uit mijn presentatie wil gebruiken, tag mij dan in je bericht!

Dancefair 2020 😉

Ik vond Dancefair 2019 een groot succes en hoop jullie volgend jaar – of eerder – weer te zien!

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SANDER PETIT LL.M

Contact opnemen met Sander Petit - De Dance-Advocaat
Foto: Wouter Wolfkamp (Nortoir)

RECENTE BERICHTEN

sena betalen

Sena betalen?

De factuur van Buma en Sena; daar had je even geen rekening mee gehouden in je begroting. En nu?

Veel organisatoren staan er niet bij stil dat je aan Buma en Sena moet betalen als er bepaalde muziek op je evenement wordt gedraaid. Maar moet echt je betalen en zo ja, hoeveel?

Lees verder »
artiestenovereenkomst niet vernietigbaar

Artiestenovereenkomst niet vernietigbaar – niet zo Flex voor Ronnie

RONNIE FLEX VERLIEST RECHTSZAAK TEGEN TOP NOTCH

De artiestenovereenkomst tussen rapper Ronnie Flex en Top Notch is niet vernietigbaar volgens de Amsterdamse rechtbank.

Daarnaast wordt geoordeeld dat Ronnie Flex geen mastereigenaar is van zijn tracks. Een flinke domper voor de artiest die zelf een rechtszaak startte tegen het Nederlandse hiphop-imperium.

De zaak kent een aantal overeenkomsten met de rechtszaak tussen Martin Garrix en Spinnin’ Records, maar ook een paar belangrijke verschillen. Ik bespreek ze in dit artikel en geef tips voor zowel artiesten als labels als het gaat over het checken en onderhandelen van #artiestenovereenkomsten.

Lees verder »
foto zonder toestemming gebruikt

Foto zonder toestemming gebruikt: een zakie over je nakie

Het zal je maar gebeuren: de moeder van je ex heeft jouw foto zonder toestemming gebruikt op sociale media. Dat is in eerste instantie al vervelend, maar het wordt pas echt naar als het om foto’s gaat waarop je wel heel weinig (lees: geen) kleding aan hebt. Je verzint het niet, maar daar is over geprocedeerd. Niet alleen verliest de fotografe / moeder van de ex de zaak en moeten de foto’s offline worden gehaald, ze moet ook € 1.695,14 ‬aan proceskosten vergoeden aan het model / de ex van haar zoon.

Lees verder »

SOCIALS