fbpx
Search
Close this search box.

Geld verdienen met je muzikale intellectueel eigendom

Het juridisch collectief Backstage Legal heeft in samenwerking met Local Wave Amsterdam een podcast gemaakt over hoe je als muzikant geld kan verdienen met jouw intellectueel eigendom.

Wij geloven dat we door het delen van kennis, een eerlijkere, betere en professionelere entertainmentbranche kunnen creëren. Kennis over intellectueel eigendom (zoals auteursrecht en naburig recht) maakt daar wezenlijk deel van uit.

Podcast #1: hoe je als muzikant geld kan verdienen met je intellectueel eigendom

In de eerste aflevering duiken jurist (én cabaretier én radio host én rapper) Riza Tisserand en advocaat Sem Bakker a.k.a. De Popadvocaat (én muziekproducer én popmuzikant én cultureel board member) in de wondere wereld van intellectueel eigendomsrecht voor muzikanten. Riza en Sem leggen je haarfijn uit wat er speelt en waar je juridisch gezien op moet letten als je als muzikant de volgende stap in je carrière wil maken.

Bekijk een snippet:

Kijk, like en deel de podcast (mét video) via de website van Local Wave en op YouTube.

Suggesties voor nieuwe podcast

Heb jij een suggestie voor een onderwerp om in een volgende aflevering te behandelen? Laat het weten in de comments ⬇️ of stuur een ? via het contactformulier.

Local Wave Amsterdam

Deze #podcast is tot stand gekomen in samenwerking met Backstager Dorian Andrzejewski van Local Wave.

Check https://www.localwave.nl/ voor meer informatie, bijvoorbeeld over het opnemen van een eigen podcast.

Bij Local Wave strijden ze voor de jonge stem van Amsterdam door podcastcultuur naar het straatbeeld te brengen. Stapje voor stapje willen ze een vlaggenschip bouwen voor jonge Amsterdammers om gehoord te worden. Dit allemaal vanuit hun homebase in Amsterdam zuidoost waar we letterlijk midden in de straat podcasts opnemen.

Met Local Wave willen ze zoveel mogelijk stemmen laten horen uit verschillende hoeken. Met hun studio willen we een veilige zone creëeren waar we echte gesprekken aan gaan. Een vrije plek waar geen narative gepusht wordt maar nieuwe formats ontstaan vanuit de samenleving. Binnenkort nemen ze weer nieuwe aanmeldingen aan om hun poule podcastmakers uit te breiden. Beep hun social media @localwave.020 om als eerste te weten wanneer ze weer nieuwe aanmeldingen zullen aannemen.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van de podcast? Laat het ons weten!

https://www.youtube.com/watch?v=dxNWC-0bsyQ

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SANDER PETIT LL.M

Contact opnemen met Sander Petit - De Dance-Advocaat
Foto: Wouter Wolfkamp (Nortoir)

RECENTE BERICHTEN

sena betalen

Sena betalen?

De factuur van Buma en Sena; daar had je even geen rekening mee gehouden in je begroting. En nu?

Veel organisatoren staan er niet bij stil dat je aan Buma en Sena moet betalen als er bepaalde muziek op je evenement wordt gedraaid. Maar moet echt je betalen en zo ja, hoeveel?

Lees verder »
artiestenovereenkomst niet vernietigbaar

Artiestenovereenkomst niet vernietigbaar – niet zo Flex voor Ronnie

RONNIE FLEX VERLIEST RECHTSZAAK TEGEN TOP NOTCH

De artiestenovereenkomst tussen rapper Ronnie Flex en Top Notch is niet vernietigbaar volgens de Amsterdamse rechtbank.

Daarnaast wordt geoordeeld dat Ronnie Flex geen mastereigenaar is van zijn tracks. Een flinke domper voor de artiest die zelf een rechtszaak startte tegen het Nederlandse hiphop-imperium.

De zaak kent een aantal overeenkomsten met de rechtszaak tussen Martin Garrix en Spinnin’ Records, maar ook een paar belangrijke verschillen. Ik bespreek ze in dit artikel en geef tips voor zowel artiesten als labels als het gaat over het checken en onderhandelen van #artiestenovereenkomsten.

Lees verder »
foto zonder toestemming gebruikt

Foto zonder toestemming gebruikt: een zakie over je nakie

Het zal je maar gebeuren: de moeder van je ex heeft jouw foto zonder toestemming gebruikt op sociale media. Dat is in eerste instantie al vervelend, maar het wordt pas echt naar als het om foto’s gaat waarop je wel heel weinig (lees: geen) kleding aan hebt. Je verzint het niet, maar daar is over geprocedeerd. Niet alleen verliest de fotografe / moeder van de ex de zaak en moeten de foto’s offline worden gehaald, ze moet ook € 1.695,14 ‬aan proceskosten vergoeden aan het model / de ex van haar zoon.

Lees verder »

SOCIALS