Geld verdienen met je muzikale intellectueel eigendom

Het juridisch collectief Backstage Legal heeft in samenwerking met Local Wave Amsterdam een podcast gemaakt over hoe je als muzikant geld kan verdienen met jouw intellectueel eigendom.

Wij geloven dat we door het delen van kennis, een eerlijkere, betere en professionelere entertainmentbranche kunnen creëren. Kennis over intellectueel eigendom (zoals auteursrecht en naburig recht) maakt daar wezenlijk deel van uit.

Podcast #1: hoe je als muzikant geld kan verdienen met je intellectueel eigendom

In de eerste aflevering duiken jurist (én cabaretier én radio host én rapper) Riza Tisserand en advocaat Sem Bakker a.k.a. De Popadvocaat (én muziekproducer én popmuzikant én cultureel board member) in de wondere wereld van intellectueel eigendomsrecht voor muzikanten. Riza en Sem leggen je haarfijn uit wat er speelt en waar je juridisch gezien op moet letten als je als muzikant de volgende stap in je carrière wil maken.

Bekijk een snippet:

Kijk, like en deel de podcast (mét video) via de website van Local Wave en op YouTube.

Suggesties voor nieuwe podcast

Heb jij een suggestie voor een onderwerp om in een volgende aflevering te behandelen? Laat het weten in de comments ⬇️ of stuur een 📧 via het contactformulier.

Local Wave Amsterdam

Deze #podcast is tot stand gekomen in samenwerking met Backstager Dorian Andrzejewski van Local Wave.

Check https://www.localwave.nl/ voor meer informatie, bijvoorbeeld over het opnemen van een eigen podcast.

Bij Local Wave strijden ze voor de jonge stem van Amsterdam door podcastcultuur naar het straatbeeld te brengen. Stapje voor stapje willen ze een vlaggenschip bouwen voor jonge Amsterdammers om gehoord te worden. Dit allemaal vanuit hun homebase in Amsterdam zuidoost waar we letterlijk midden in de straat podcasts opnemen.

Met Local Wave willen ze zoveel mogelijk stemmen laten horen uit verschillende hoeken. Met hun studio willen we een veilige zone creëeren waar we echte gesprekken aan gaan. Een vrije plek waar geen narative gepusht wordt maar nieuwe formats ontstaan vanuit de samenleving. Binnenkort nemen ze weer nieuwe aanmeldingen aan om hun poule podcastmakers uit te breiden. Beep hun social media @localwave.020 om als eerste te weten wanneer ze weer nieuwe aanmeldingen zullen aannemen.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van de podcast? Laat het ons weten!

https://www.youtube.com/watch?v=dxNWC-0bsyQ

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
WhatsApp
Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

SANDER PETIT LL.M

Foto: Wouter Wolfkamp (Nortoir)

RECENTE BERICHTEN

film

Een vonnis dat leest als een filmscript: 3 inzichten

Een vonnis dat leest als een filmscript. Niet geheel toevallig gaat deze rechtszaak dan ook om een film. Een grote film zelfs, met Morgan Freeman als hoofdrolspeler! Het vonnis geeft een aardig inkijkje in de totstandkoming van een filmproductie, maar laat ook zien hoe wordt bepaald welke rechter over een internationale zaak mag oordelen. Zeker nu Engeland niet meer tot de EU behoort, is dit interessant.

Lees verder »
ex tunc

Wat betekent het zogenaamd “ex tunc” toetsen van onredelijke bedingen?

De zaak tussen dj Martin Garrix, Spinnin’ Records en MusicAllStars Management is na 5 jaar procederen nog steeds niet klaar. Dat komt omdat de zaak door het gerechtshof moet worden beoordeeld aan de hand van de feiten en omstandigheden die golden op het moment van het aangaan van de overeenkomsten tussen partijen. Dingen die daarna zijn gebeurd, mogen kort gezegd niet worden meegenomen in die beoordeling. In dit artikel leg ik je uit hoe dat precies zit.

Lees verder »

SOCIALS